De omgeving

… is mooi! U kunt er dagen wandelen, fietsen en ontdekken. Camping De Eenhoorn is een goed startpunt om de volgende Noord-Hollandse plekken te bekijken:

Hoorn
De stad van de Scheepsjongens van Bontekoe! De invloeden van de VOC zijn nog zicht- en voelbaar in deze mooie historische stad. De sfeervolle haven, met de grote pakhuizen, is het paradepaardje van de stad. Hoorn heeft naast een leuk ‘winkelrondje’, een aantal zijstraatjes, waar u bijzondere kunst- en antiekwinkeltjes kunt vinden.

Edam, Volendam en Marken
Edam heeft prachtige kerken en een heus fort. Bovendien kunt u op de kaasmarkt de beroemde Edammer kaas proeven. En ja, Volendam is natuurlijk bekend om zijn klederdrachten, sport, muziek en vis.

Marken is bereikbaar met de auto, maar het is een aanrader om deze plaats te bezoeken met de Marken Express, de IJsselmeer-pont die vaart tussen Volendam en Marken. U stapt in Marken even in een andere wereld. De mensen lijken wel in poppenhuizen te wonen! U kunt een museum en klompenmakerij bezoeken.

Amsterdam
Slenteren over de grachten, picknicken in het Vondelpark en eindeloos winkelplezier… Onze hoofdstad heeft ook op cultureel gebied veel te bieden: bijvoorbeeld het Van Gogh Museum, The Amsterdam Dungeon en het Anne Frankhuis. Het echte Amsterdamse karakter vindt u in de Jordaan. Hier kunt u nog een ‘Pikketanissie’ drinken, met een gezellige smartlap op de achtergrond. Overdag vertrekt ieder half uur en ’s avonds ieder uur een lijnbus in Oosthuizen (3 km. van de camping). In het weekend rijden er ook nachtbussen.Beemster
Droogmakerij De Beemster, monument op de lijst van Werelderfgoederen van UNESCO, ligt op een steenworp afstand. Dit predicaat ontving de gemeente vanwege de bijzondere verkaveling, de symmetrische inrichting van de polder tot in perfectie. De Beemsterlingen maken heerlijke appels en kaas, Holland op zijn best.

Met de kids erop uit

Ook met kinderen kunt u zich in onze omgeving goed vermaken. Bijvoorbeeld Sprookjes Wonderland in Enkhuizen. Of met een fluisterbootje varen, door de wateren bij De Rijp. Bij minder goed weer kunt u altijd naar binnenzwembad De Waterhoorn, het indoor speelparadijs Ballorig in Hoorn, de bioscoop in Purmerend of het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Ook met de stoomtram van Hoorn naar Medemblik is de moeite waard. Klik op onderstaande link voor een kortingsbon voor deze historische rit.
http://www.uitmetkorting.nl/stoomtram-hoorn-medemblik/kortingsbon-stoomtram-hoorn-medemblik/

Contactgegevens

Camping De Eenhoorn
Burgerwoudweg 1
1476 NE Schardam
Holland

0031-(0)653798020

Contactformulier

Volg ons